Политика

ГЕРБ-Варна нахока служебния кабинет на Радев за авариралия кораб и цъкащата екобомба


Липсва адекватна реакция от институциите, посочват от партията

Вече пети ден служебното правителство на Румен Радев недопустимо бездейства по случая с авариралия кораб в морето край защитената местност Яйлата! Това се казва в позиция на ГЕРБ-Варна по повод инцидента. Ето какво още посочват от партията:

След независим оглед на натоварения с азотна тор кораб, стана ясно, че има изтичане на химични вещества в морето и наклоняване на плавателния съд. Въпреки това липсва адекватна реакция от институциите!

Пет дни никой не намира решение на проблема! Пет дни вече са изгубени, което няма аналог в най -новата ни морска история!
Дали бездействието е заради пари и извиване на ръцете на корабособственика или на застрахователя?

Или има нечистоплътно лобиране коя фирма да свърши работата и кой да получи комисионната?
Това са важни въпроси, на които дължат отговори служебните министри на Румен Радев!

Неблагоприятната метеорологична прогноза за влошаване на времето и липсата на спешни мерки изправят пред реална опасност от екологична катастрофа целия район!

Крайно време е за решаване на кризата и за защита на обществения интерес. Не за далавери и лични сметки.  Служебният кабинет на Радев не може да се справи с един кораб , който до часове и дни може да се разбие като консерва и да избълва 3000 т азотна тор. Отравянето на морето ще е резултатът от бездействието и от корупционните схеми на президентските хора!