Тв новини

Ето какво ще видим утре (22-ри януари) в „Вятърничав“

Реян тръгва към конака, а в изгорялата колиба Миран намира овъглена гривната, подарена му от нея преди сватбата. Младежът е решен да намери съпругата си. Азат засича Реян на улицата пред конака, а Ярен ги вижда и извиква цялото семейство.

Когато влиза у дома, девойката признава пред всички, че е била изоставена от Миран. Насух веднага удря шамар на внучка си, а Реян се свлича на земята, когато разбира, че сестра й е била простреляна. Дядото на момичето я удря с шутове, обвинявайки я, че е опозорила семейство Шадоулу пред цял Мидят.

В същото време Миран и Фърат са в близост до конака и получават съобщение, че Реян е изтезавана. Двамата се качват на отсрещната постройка и наблюдават унизителната гледка. Азат отива в болницата и съобщава на Хазар, че дъщеря му е била изоставяна. Двамата веднага тръгват към конака, без да съобщават на Зехра за случилото се.

Насух е категоричен – наказанието за Реян е смърт. Миран остава шокиран и е решен да поправи грешката си. Фърат обаче предупреждава приятеля си, че ако слезе при Реян, ще бъде убит. В същото време Хазар умолява баща си да не посяга на дъщеря му, а Хандан се намесва и предлага да омъжат Реян за друг. Насух поставя условие женитбата да се състои в рамките на 24 часа.

Реян моли Хазар да не позволява на дядо й да я омъжи за друг. През сълзи той й отвръща, че се е съгласил на брака само за да може тя да остане жива. Азизе привиква Гьонюл и Султан и им съобщава, че напускат Карс и се връщат в Мидят. Госпожата е решена да разчисти сметките си от миналото.

Насух и Хазар не могат да си обяснят защо Миран е изоставил Реян. Хазар се досеща, че най-вероятно става въпрос за отмъщение, но Насух категорично отхвърля доводите му. Хандан идва и съобщава пред семейството, че сватовниците в Мидят са намерили богат род от Урфана, който е пожелал Реян за снаха. Насух нарежда бракът да бъде уреден още същия ден.

Хазар за пореден път се опитва да разубеди Насух от намерението му да омъжи Реян за непознат. Той обаче остава непреклонен. Азат отива при Реян и й предлага да избягат заедно. През сълзи тя му отказва и му заявява, че е готова до посрещне съдбата си.