Тв новини

Ето какво ще видим днес (29-ти юли) в „Добрият доктор“

Прочетете какво ще се случи в сезон 1 епизод 13 (29 юли) на американската медицинска драма „Добрият Доктор“, излъчваща се всяка делнична вечер от 22:30 до 23:30 часа по bTV.
Шон Мърфи се сблъсква със случай на изгаряне на мюсюлманка, която има силно възпаление на гърдите. Точно когато д-р Мелендес е на път да й даде още малко кислород, сърдечната й честота се връща към нормалното. Лекарите я питат дали е вдишвала някакъв дим, на което тя отговаря „вероятно“. Изглежда, че Шон не й вярва, затова я питат дали могат да направят допълнителен преглед на гърлото. Шон отправя противоречиви твърдения за това как е получила нараняванията си. 
Докато извършва бронхоскопия на пациента, Шон пита доктор Мелендес приблизително колко време отнема да се преодолее раздялата, но Мелендес остава тих, като че ли все още не иска да говори за това, особено с Шон. Допълнителни тестове показват, че пациентът има химикали в организма си, които биха могли да причинят внезапното възпаление в гърдите, но д-р Мелендес и д-р Калу не могат да разберат защо тези химикали ще бъдат в нейния организъм. Тук Шон заключава, че тя е или учителка в училище, или терорист.
Шон информира пациента за подозрението си, че може да прави химическо оръжие. Жената е напълно объркана и казва, че не е очаквала това от него, от някой с аутизъм, който е малцинство. Шон обяснява, че не е предразсъдък, а има доказателства. Шон смята, че пациентът изгаря отвътре навън, а д-р Кулу казва, че проблемът, причиняващ внезапните й пристъпи, може да е от пункцията на д-р Мелендес. Така или иначе тя се нуждае от стероиди или антибиотици, но не са сигурни кои, защото ако се даде грешно нещо, тя може да умре. В крайна сметка пациентката признава, че компанията на брат й работи с лекарствата, които са в организма й и които той й дава, за да може да си прави парфюм. 
Докато Клеър подпомага операцията на д-р Лим на пациент с инсулт, който е имал аневризъм, тя научава, че Койл е получил нова работа и повишение. Те информират съпругата на пациента, че той се нуждае от операция или той ще умре, но тя отказва да даде съгласие, докато Клеър не обясни реалната ситуация. Шон моли Гласман да бъдат приятели, но Гласман решава да му даде пространство, а не да бъде негов приятел, което разстройва Шон. Д-р Браун се среща с жена на име Кристен, също тормозена от д-р Койл, и двете решават да го разобличат заедно.