Тв новини

Ето какво ще видим днес (15-ти юли) в „Обещание“

Лекарката информира Емир, че навреме е довел Рейхан в болницата и ако с малко е закъснял, е щяло да се случи най-лошото. До часове ще дойде в съзнание. Газът ѝ е повлиял сериозно и тази нощ ще остане под наблюдение. 
Емир е неотлъчно до леглото на Рейхан и посяга да докосне ръката ѝ, но се отказва. 
Джемре споделя на Джавидан за случилото се със Сюхейля и че иска да я прати в чужбина. В същото време Сюхейля звъни на Джавидан, а усойницата я лъже, че днес не се е виждала и чувала с Джемре. 
Рейхан идва в съзнание и съзерцава Емир. Той я успокоява, че е добре. Лекарката съобщава на Рейхан, че Емир е спасил живота ѝ. Емир чува, че напоследък не се храни добре и кръвните ѝ показатели са ниски. Рейхан признава, че за последно е яла предишната вечер. 
Емир пита Рейхан защо си причинява това и не се грижи за себе си. Рейхан го моли да не съобщава на Мелике и Зейнеп, защото ще се притеснят. 
Емир звъни на Джавидан и я лъже, че е навън с приятели и че няма да се прибере.  
Емир решава да помогне на Рейхан и я храни. 
Сюхейля научава от Йонджа, че Джемре е останала да нощува в имението при Джавидан. Сюхейля е разочарована, че Джавидан я е излъгала. 
На следващия ден Рейхан е изписана, а Емир ѝ помага да се прибере. 
Сюхейля пристига в имението. Чува разговора между Джемре и Джавидан и всичко относно плана с Талаз и подправения запис. Започва да крещи срещу двете злодейки, че са безпощадни и отвратителни. 
Емир и Рейхан сядат на една пейка край морето. Той не спира да гледа халката на ръката ѝ. Тя му споделя, че е решила да я сложи, защото ходи във всякакви къщи – семейни и несемейни. След това сваля пръстена и го прибира в чантата си пред погледа на любимия си. 
Сюхейля се разплаква и казва на Джемре, че е помогнала на толкова хора, но не е успяла да се справи със собствената си дъщеря. Джемре излива цялата си болка и злоба върху майка си. Джавидан опитва да убеди Сюхейля, че Рейхан не е такава за каквото я мислят всички. Сюхейля се нахвърля върху Джавидан с думите, че тя е отровила ума на Джемре. Ще бъде наказана заради плана си и за това, че заради нея е убит човек. 
Сюхейля звъни на Емир и разбира, че е заедно с Рейхан. Запътва се към тях, за да им признае всичко. Емир разбира от Сюхейля, че става въпрос за раздялата му с Рейхан. Ще научи от майката на Джемре това, което Рейхан не е могла да му признае. Емир скрива този факт от Рейхан, а тя се досеща, че Сюхейля ще му признае истината. 
Кемал обяснява на наранената Нарин, че е размислил да ѝ наема къща. Нарин заявява, че тя сама ще напусне дома му. Затваря се в стаята и започва да приготвя куфара си. 
Емир не спира да гледа подозрително Рейхан и да се чуди какво ще му разкаже Сюхейля. Сюхейля приближава парка и вижда на пейката бившите съпрузи. 
Джавидан събира всичките пари от сейфа, за да избяга. Джемре припада до нея. 
Сюхейля се запътва към Емир и Рейхан, но е блъсната от кола, докато преминава улицата. Емир и Рейхан се обръщат и я виждат просната на земята. Те отиват при нея, а тя му казва, че СD дискът е много важен, след което издъхва. 
Кемал убеждава Нарин да остане в имението, под предлог че Масал ще се разстрои. 
3 дни по-късно…
Джемре е полудяла заради смъртта на майка си. Заявява на Джавидан, че тя е виновна за смъртта на Сюхейля и ще загуби сина си Емир. Нарича я дявол. Казва ѝ, че отива към имението и ще направи това, което Сюхейля не е успяла – ще разкаже истината на Емир. 
Емир пита Рейхан какво знае тя, което той не знае. Иска да разбере защо е решила да се разведат. Казва ѝ, че Сюхейля е говорила за СD диск. Рейхан мълчи и излиза от стаята. Емир се зарича да открие истината.