Актьори

Джесика Мей получи турско гражданство


Най-известната чуждестранна актриса в турския шоу-бизнес се сдоби с турско гражданствоДжесика Мей, чиято звезда в южната ни съседка изгря преди 5 години в романтичната комедия „Новата булка“ (Yeni Gelin), вече е пълноправна гражданка на определяната от нея като втора родина Турция.

28-годишната Джесика, която е родом от Бразилиясбъдна мечтата си да стане туркиня. Мей сподели добрата новина лично с журналисти, забелязали я наскоро в истанбулския квартал Бешикташ. Красавицата разкри, че 4 години след подаването на заявлението си за получаване на турско гражданство, най-накрая е получила одобрение. През 2018 г. Джесика Мей се омъжи за турския си съпруг Хюсеин Кара. Бракът ѝ с него значително е улеснил процедурата по получаването ѝ на турско гражданство, но не и изпитателният му период.

Снималата се за последно в драмата от есента на 2020 г. „Мария и Мустафа“ (Maria ile Mustafa) Джесика Мей разкри, че противно на всеобщото схващане, даването на турско гражданство на чужденец, независимо дали работещ в Турция или женен/омъжен за турски гражданин, е доста сложна и времеемка процедура.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.