Актьори

Джан Нергис за неприличните предложения, за отхвърлената роля на Миран във „Вятърничав“ и ревнива ли е жена му


Джан Нергис е един от забележителните актьори напоследък.

Роден и израснал в Истанбул, Джан е племенник на известната модна дизайнерка Неслихан Адалет. Детството си прекарва в Нишанташъ. „Роден съм в Нишанташъ. Бях типичното квартално дете. Някога се мотаехме в джамията „Тешвикие“. Бягахме в двора на Техническия университет, когато пораснахме малко с приятелите ми. Срещахме се с търговците на място, аз стоях до тях, харесваше ми.“

Завършва основното, средното и гимназиалното си образование в Истанбул. След като завършва гимназия, той заминава за Лондон и завършва университет там. След това заминава за Далечния изток с помощта на леля си. Той работи като модел в Китай и Тайланд, където остава 8 години. През този период той отваря и управлява ресторант. Връща се в Турция през 2011 г. и започва да играе. Владее английски, японски, китайски, руски и тайландски езици.

Нергис споделя, че са му предложили ролята на Миран в сериала „Вятърничав“, но по-късно той е скъсал договора.

Не обича нощния живот. „Аз също нямам култура на забавление. За съжаление културата на забавление в Истанбул вече не съществува.“

Той не се интересува много от славата.

През 2017 г. той се жени за сръбския модел Йелена Милосавлевич. Двойката има дъщеря. „С жена ми бяхме приятели, тя е сръбска гражданка, дойде в Турция и станахме гаджета. След дълга връзка решихме да се оженим.“

– Как започна актьорската ти кариера?
– След като учих туризъм и хотелиерство в Истанбул, заминах за чужбина. Моята леля е модна дизайнерка. Тя ми помогна да се присъединя към агенцията на нейния приятел Неше Ерберк. Но не исках да върша тази работа тук. Леля ми също ме насърчи да замина в чужбина. Работих известно време с австралийски мениджър, след което продължих сам. Работил съм като модел в 35 страни, включително Австралия, Китай, Сингапур, Малайзия, Тайланд и Япония. След това се захванах с рекламите. Попаднах в телевизионни сериали и филми в Пакистан, Индия, Южна Америка. Режисьорите казаха: „Искаш ли да си актьор?“, това ме порази. След като научих тайландски, докато живеех в Тайланд, започнах да приемам работа там. Продължих напред, като поех странични роли. Говоря английски, японски, китайски и руски. Моят тайландски е толкова добър, колкото и английският ми. Готвих се в Далечния изток. Снимах близо 50 реклами, някои от които бяха показани в Турция. През 2011 г. ми се обадиха и ме поканиха тук. Имам организация в Тайланд, управлявам хранителен магазин или нещо подобно, но въпреки това дойдох. Работата тук отне много време, приех оферта от Япония и заминах. Всъщност избягах! После пак телефонен разговор от Турция, пак дойдох. Започнахме поредица в Айвалък. Свърши, получих предложение за сериала „Ифет“. Но не можех да остана, заради военни дела. След това ми предложиха „Дила“. Те казаха: „Ще влезеш в 4-5 епизода, ще застреляш Еркан Петеккая и ще си тръгнеш“. Ние се съгласихме. Заснехме епизодите и се върнах в Тайланд. Дойдох отново в Турция през 2012 г. Последваха участия в „Опасни улици“, след това „Марал“, „Сладко отмъщение“, „Майка“, „Вълк“, „Опасно изкушение“, „Къща от хартия“ и т.н. Семейството ми живее в Истанбул и родителите ми вече са стари. Исках да сме заедно. (За съжаление бащата на актьора почина в началото на 2022 г.)

– Привлече вниманието към себе си с образа на Мерт в „Опасно изкушение“. Мерт е герой, който прекрачва границите и трови нервите ни. Какви са отношенията ти с него?
– Трябва да съм в добри отношения с Мерт, за да го играя. Обичам го много, защото той е плодороден и променлив характер. Харесва ми също, че има граници и нерви.

– Как би го определил?
– Мога да определя Мерт като „огледален герой“. Защото, ако човекът срещу него подходи добре към Мерт, той се държи добре, а ако подходи лошо към него, той се държи лошо.

– Мерт е мъж, който се жени за богата жена само за пари, той е страстен, амбициозен… Можеш ли да търпиш някого, когото не обичаш, за пари в реалния живот?
– В такива ситуации ще се чувствам безполезен, никой не може да ме накара да направя това. Винаги съм искал да работя и да завися от себе си. Ако исках да разчитам на силата на някой друг, вече щях да съм на много различни места.

– Кои роли предпочиташ да играеш?
– Не мога да кажа: „Харесвам лоши герои“, но заради цвета на очите ми могат да дойдат предложения за лош характер. Харесва ми да виждам, че характерът непрекъснато се променя. Не обичам монотонността.

– Какъв живот имаш извън сериалите?
– Живея много различен живот от този на героите си. Много съм активен и мога да изляза от места, които не очаквате.

– Много хора те намират за красив. Ти как се намираш?
– От дете винаги съм чувал, че съм красив. Чувал съм го толкова много пъти, че сега се смятам за красив. (смее се)

– Някои те сравняват с Къванч Татлъту. Какво ще кажеш за това?
– През целия ми живот винаги са ме сравнявали с всеки, който е висок със сини очи. Не се сравнявам с никого, защото познавам много добре себе си и тялото си.

– Какво е любовта за теб?
– Любовта за мен започва с усмивка, продължава с усмивка, напредва с целувка и завършва с хиляди сълзи.

– Как се срещнахте със съпругата ти Йелена?
– Работил съм в повече от 35 държави. Обиколих света, но намерих жена си в Турция. Запознахме се чрез общи приятели, много съм щастлив, имаме 4-годишна дъщеря Мила, уча сръбски с малката.

– Жена ти ревнива ли е?
– Жена ми не ме ревнува и дори се радва, когато играя с красиви момичета. Нямам проблем с жена ми. Получавал съм интересни/неприлични предложения през цялата си кариера – и от мъже, и от жени… По това време живеех в чужбина. Сега също получавам предложения. Има хора, които изпращат съобщение, знаейки, че съм женен.

– Какво ти донесе това да бъдеш баща в живота? 
– Исках ред в живота си, затова се ожених. Скоро след това дойде детето. Чувството да си баща е прекрасно. Иска ми се да имам повече свободно време и да имам повече деца.

– Какви жени харесваш?
– На първо място, трябва да има характер. Намирам естествените и усмихнати жени за привлекателни. Също така е много важно да се наслаждава на това, което правя. Например, когато свърша работа, отивам до лодката си. Тя също трябва да се наслаждава. Не може да се случи с някого, който постоянно хленчи. А блондинките не ме интересуват.

– Кой е твоят модел за подражание?
– Много харесвам Фикрет Кушкан. Жан Клод Ван Дам ми е приятел, харесвам всички. Джеки Чан също е много сърдечен, искрен човек, когото обичам.

– Какво правиш вкъщи?
– Обичам да посрещам любимите си хора у дома, много се интересувам от всеки, който идва в къщата ми. Грижа се за него, храня го. Няма значение дали си гладен или не.

Заповядайте в групата на сериала „Дъщерята на посланика“ Тук ще намерите епизоди, новини и снимки свързани със него – https://www.facebook.com/groups/1626988650988512