ЗдравеЛюбопитно

Четири начина за създаване на перфектна релаксираща атмосфера в банята за пълноценна почивка

Това е може би най-подценената стая в жилището. Важността на банята и релаксацията, открита вътре, могат да бъдат несравними в един модерен семеен дом. Вземането на вана в края на дългия работен ден ще ви помогне да се отпуснете от напрежението, което ще ви накара да се почивствата по-добре, отпочинали и свежи.

Въпреки това твърде много хора не знаят как да пресъздадат перфектната релаксираща атмосфера в банята, която се вижда толкова често по телевизията и във филмите. Ето нашите четири прости стъпки могат да ви помогнат.

Избирайте цветовете си мъдро

Дните на просто боядисване на баня в бяло или аква-синьо отминаха. Цветовете трябва да се избират разумно, за да се допълват взаимно – обзавеждането трябва да компенсира цветовете на стените, докато кърпите и постелките за баня също трябва да бъдат избрани съответно цялостния интериор на помещението.

Една много добра идея е да се консултирате със специалисти, когато обновявате банята си. Добрите магазини за баня ще ви предложат отлични решения, особено когато става въпрос за цвят и дизайн на плочки за баня, обзавеждане или аксесоари.

Изберете достатъчно голяма вана за двама

След като сте избрали успокояващи, релаксиращи цветове, е време да изберете вашето оборудване за баня. Ако живеете с половинката си, идеалното приспособление е вана за баня, която е достатъчно голяма за двама, така че да можете да се отпуснете заедно в края на натоварените или стресови дни. Когато се къпете сами, ваната също ще бъде достатъчно голяма, за да се разпрострете, да затворите очи и да спрете да мислите за проблемите си.

Използвайте нежни аромати

Една голяма грешка, която може да бъде допусната, когато се опитвате да направите вашата баня релаксираща среда, каквато искате да бъде, е да използвате аромати, които са твърде силни. Въпреки че това може да свърши добра работа за елиминиране на всякакви лоши миризми, то служи само за пред носа, когато прекарвате продължителен период от време в стаята – като например когато се къпете.

Завършете с мекота

Постелките за баня, които обгръщат краката ви, пухкавите кърпи, соли или пяна за вана, които ви позволяват да се отпуснете във водата, и щорите, които блокират силната слънчева светлина, са от съществено значение за създаването на спокойна среда.

Какъвто и начин да изберете да обзаведете банята си, направете я персонална и уникална за вас.