Актьори

Биография на Неслихан Атагюл – Сериали и филми

Неслихан Атагюл Телевизионни сериали и филми. На колко години е тя ? Ръст, тегло, зодия. Биографична статия на Неслихан Атагюл с информация за нейния живот. Коя е Неслихан Атагюл, откъде е? Женена? Кой е съпругът й? Twitter, Facebook, Instagram адрес. Кой е Масид в Gecenin Ucunda? Истинско име.

Коя е Неслихан Атагюл

Неслихан Атагюл е турска телевизионна и филмова актриса. Пълното й име е Неслихан Атагюл Догулу. Неслихан Атагюл, която е зодия Лъв, и е висока 1,69 м. и тежи 53 кг.

Цветът на очите й е зелен, цветът на косата й е кафяв. Родена е в Истанбул на 20 август 1992 г. Баща й е Яшар Шенер Атагюл.

Майка й е от беларуски произход, а баща й е от черкезки произход. Тя има брат на име Илкай Атагул. Тя се омъжи за актьор Кадир Догулу през 2016 г. Двойката все още няма деца.

Тя решава да стане актриса, докато гледа филми с баща си, когато е много малка. Когато беше на 13 години, тя сама извика агенция, която да изпълни това решение, и се регистрира там. Започва да се снима в реклами през 2005 г.

Тя бе смятана за достойна за много национални и международни награди за участието си във филми и телевизионни сериали. Неслихан Атагул Догулу, която учи в театралния факултет на университета Йедитепе, прави първата си стъпка в актьорската си кариера с телевизионния сериал „Япрак Докомо“ през 2006 г. През същата година тя участва в първия си игрален филм „Ilk Ask“ с Вахиде Гордум и Четин Текиндор. Тя получи наградата „Обещаваща млада актриса“ на филмовия фестивал Golden Boll за ролята си в този филм. Тя продължи да играе през 2011 г. с телевизионния сериал „Hayat Devam Ediyor“. Тя играе ролята на Сирин Бакирджи в сериала.

През 2012 г. с филма „Araf“, написан и режисиран от Йешим Устаоглу, в който тя споделя главните роли с Йозджан Дениз, 45-ите награди на Асоциацията на кино сценаристите „Награда за най-добра актриса“ на 25-ия Международен филмов фестивал в Токио „Награда за най-добра актриса“ “, Златна Тя получи наградата „Туркан Сорай за обещаваща млада актриса“ на филмовия фестивал в Коза и „Най-добра актриса на настоящето и бъдещето“ на Московския филмов фестивал 2Morrow.

След като сериалът „In Between (Fatih Harbiye)“, който беше адаптиран по едноименния роман на Пеями Сафа през 2013 г. и сподели главните роли с Кадир Догулу, стигна до финала през 2014 г., тя се появи на екраните на Star TV между 2015 и 2017 г. със сериала “Endless Love (Kara Sevda)”, в който тя споделя главната роля с Бурак Йозчивит. След успешното вдъхване на живота на героя на Билге в сериала „Dip“, излъчен по Puhu TV, Неслихан Атагул Догулу отново се срещна с публиката си в Star TV от 2019 г. със сериала „The Ambassador’s Daughter (Sefirin Kizi)“. Тя даде живот на образа на Наре в сериала, но се наложи да напусне заради здравословни проблеми. Тя спечели наградата „Най-добра актриса в телевизионен сериал“ на международния филмов фестивал Artemis в Измир и наградата „Най-добра международна актриса на годината“ на Международния арабски фестивал (DIAFA) за изпълнението си в телевизионния сериал Sefirin Kizi.

През 2020 г. тя публикува онлайн месечното списание „Hadsiz“, което хвърля светлина върху историите на онези, които не познават граници.

Тя в момента играе ролята на Масид в сериала на STAR TV „Отровна Айви (Gecenin Ucunda)“. Тя също ще играе ролята на Sevilay Öztekin във филма на Netflix Ah Belinda скоро.

Социални профили на Неслихан Атагюл

Twitter adresss: @neslihanatagul
Instagram adress: neslihanatagul
Facebook page: Neslihan Atagul Dogulu
Personal website: www.neslihanatagul.com

ФИЛМИ

2006 / Ilk Ask – Young Bahar
2011 / Somewhere in Between (Araf) – Zehra
2015 / What’s Left of You (Senden Bana Kalan) – Elif Hamid

СЕРИАЛИ

2006-2010 / Yaprak Dokumu – Deniz Bassoy
2011 / Canim Babam – Pinar Soyhan
2011-2013 / Hayat Devam Ediyor – Sirin Bakirci
2013-2014 / In Between (Fatih Harbiye) – Neriman Solmaz
2015-2017 / Endless Love (Kara Sevda) – Nihan Sezin
2019-2021 / The Ambassador’s Daughter (Sefirin Kizi) – Nare Celebi
2022 / Poison Ivy (Gecenin Ucunda) – Macide

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.