Актьори

Берен Генчалп за финала на „Дъщерята на посланика“, за Неслихан Атагюл и беше ли й трудно в ролята на Мелек

Малката Берен показа големия си талант още в първия си сериал „Дъщерята на посланика“.

Берен Генчалп, която е родена в Измир през 2011 г., е само на 11 години, но знае много добре, че иска да стане голяма звезда. Берен кандидатства в агенция за актьорско майсторство и малко след това е избрана за сериала „Дъщерята на посланика“. Постигнала успех в първия си актьорски опит, детската актриса се снима в „Гост“ (Misafir) с Хазал Кая и Буура Гюлсой и във „Всичко за брака“ (Evlilik Hakkında Her Şey) с Гьокче Бахадър.

11-годишната Генчалп, която едновременно посещава училище и продължава актьорската си кариера, има по-голяма сестра Бейза. Именно Бейза е била неотлъчно до Берен по време на снимките на „Дъщерята на посланика“.

– Обичаш ли училището си?
– Обичам моето училище, моята учителка и моите приятели.

– Кои са най-близките ти приятели?
– Обичам всичките си приятели, но се разбирам повече с Инджи, Сюхейда и Хайруниса.

– Приятелите ти как реагираха на играта ти в „Дъщерята на посланика“, харесаха ли те?
– Сутринта след първия ден от нашата драма съучениците ми ме посрещнаха с аплодисменти и казаха, че много ме харесват, а някои от приятелите ми дори се разплакаха, докато ме гледаха. Много се зарадвах, че им хареса играта ми.

– Коя е любимата ти храна?
– Любимата ми храна е паста, пиле, риба, кюфтета и картофи.

– Любим цвят?
– Обичам всички цветове, които се срещат в природата. Мисля, че всички те имат своята красота.

– Кой е любимият ти анимационен герой?
– Обичам анимационните герои Крал Шакир, Том и Джери, Скуби Ду.

– Харесва ли ти актьорството?
– Обичам да играя и това е едно от нещата, които обичам да правя.

– Трудно ли ти е да играеш?
– Не срещам никакви затруднения, защото го правя с любов и желание.

– Мечтаеш да бъдеш актриса или имаш други мечти за кариера?
– Беше ми мечта да бъда актриса и вярвах, че един ден мечтата ми ще се сбъдне. Освен това много обичам животните. Аз също искам да бъда ветеринарен лекар.

– Как ти се стори Мелек, твоята героиня?
– Хареса ми да играя Мелек. Дори оприличавам някои нейни неща на себе си. Също така ми хареса да изградя образа на Мелек с помощта и подкрепата на моя треньор по актьорско майсторство.

– Какво е да си на снимачната площадка с Неслихан Атагюл, която играе твоя майка? Имахте много сцени заедно, забавлявахте ли се?
– Много обичам кака Неслихан. Още в първия ден, в който се видяхме, тя ми подари книга с текст, който написа за мен. Това много ме зарадва. Ще пазя книгата до края на живота си. Освен това се забавлявахме много на снимачната площадка. Тя ме подкрепяше много относно актьорството. Тя ме научи на много неща, дори за това кратко време. Искам да бъда успешна актриса като нея в бъдеще. Имахме си традиция. След като сцената ни приключи, се усмихвахме една на друга.

– Кой те разсмива най-много на снимачната площадка?

– Моят треньор по актьорско майсторство Надиде и батко Чаатай ме карат да се смея много на снимачната площадка. И също батко Рамазан, фризьорът, докато ми прави косата.

– Как се чувстваше, когато играеше Мелек?
– Чувствах се много добре и мисля, че научих много добри неща по отношение на актьорската игра.

Неслихан Атагюл сподели, че е очарована от таланта на малката си колежка:
Берен Генчалп е невероятна. Не само пред камерите, но и извън тях Берен показва зрялост, достойна за възрастен човек. Тя прие много сериозно ролята си, беше много внимателна към инструкциите на режисьора, съвестна е и нетърпелива да бъде най-добрата. Берен ми помогна наистина да почувствам какво може да почувства една майка към детето си, от моментите на чисто щастие и искреност, които детето дава, до удивителната сила, която майката придобива, когато детето й е в опасност.

Берен се сбогува с екипа на „Дъщерята на посланика“:
„Обичам ви всички!“

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.