Актьори

Айтач Шашмаз с роля на голям екран


Един от най-нашумелите през 2021-а година турски актьори Айтач Шашмаз ще зарадва почитателите си с нова професионална изява. Изпълнилият главната мъжка роля в лятната романтична комедия „Игра на късмет“ (Baht Oyunu) този път ще играе на голям екран.

23-годишният Айтач, когото зрителите в южната ни съседка познават още от военната „Обещание“ (Söz) и медицинската драма „Хекимоулу“ (Hekimoğlu), ще оглави новия игрален филм „Първият Гьоктюрк“ (İlk Göktürk). Кино-лентата ще бъде продуцирана и режисирана от Алпер Чаалаян, като в нея Шашмаз ще вдъхне живот на героя Истеми. За участието си във филма актьорът е започнал да взема уроци по стрелба с лък.
Любопитно е, че кастингът за актьорския състав на „Първият Гьоктюрк“ се провежда още от 2019-а година насам. Продуцентът му споделя, че му е било много трудно да избере кой актьор да се въплъти в главната роля, но в крайна сметка се спрял именно на Айтач Шашмаз.
Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.

Exit mobile version