Тв новини

Българският сериал „Алфа“ измества турските сериали?


През 2024 г., главният изпълнителен директор на bTV, Ралф Бартолайт, обявява съществени промени в програмата на телевизионния канал, които целят привличане на млада и градска аудитория. От януари, излъчването на турски сериали по време на най-гледаното телевизионно време (праймтайм) ще бъде прекратено, което е решение, според Бартолайт е окончателно и няма да бъде променено в бъдеще. Тази промяна се счита за смела, като се има предвид дългата традиция и успех на турските продукции в българското телевизионно пространство.

Турските сериали, които имат продължителна история и успех на bTV, дълго време бяха обект на дебати, особено от момента на назначаването на Бартолайт. И макар да бъдат популярни, с успеха на продукции като „Перла“ от 2009 г., бъдещето им беше под въпрос поради критики, свързани с тяхната стойност в сравнение с българските продукции. Все още не е ясно какви програми ще заместят турските сериали, но има слухове за нови български продукции, които може би ще запълнят мястото от 20 часа. Някои коментират, че българския сериал „Алфа“ ще замени турските сериали. Точният план ще бъде обявен след Нова година, когато новата програмна схема на bTV ще бъде представена на публиката.

Ралф Бартолайт показа, че не се шегува и още преди обявената дата изтласка „Опасно изкушение“ от 22 часа, а „Фермата“ зае  привилегированото място от 20 часа в програмната схема.

Заповядайте в нашата фейсбук група – ТУРСКИ СЕРИАЛИ – ФЕН ГРУПА Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.